Producten

Speciaal

Vragen


VRAGEN:
Kan men kwarteleieren door een krielkip laten uitbroeden?
Kunnen kwartels en (kriel)kippen en konijntjes bij elkaar gehouden worden?
Kunnen broedeieren met de post worden verzonden?
Zijn alle broedeieren bevrucht en hoe kan ik zien of ze bevrucht zijn?
Kan men zelf een eenvoudige broedmachine maken?
Kan men zelf een schouwlamp maken?
Wat moet de temperatuur zijn in de opfokruimte van kwartel kuikentjes?
Moeten de kwartel kuikentjes gevoerd worden en wat eten ze?
Moet ik broedeieren kopen om een broedhandleiding in mijn bezit te krijgen?
Zijn de doosjes voor kwarteleieren ook los verkrijgbaar?
Als ik meerdere soorten uitgeblazen eieren bestel hoe kan ik ze dan herkennen?
* * * * *
Kan men kwarteleieren door een krielkip laten uitbroeden? 
Ja, je kunt door een broedse krielkip (b.v. wyandotte) kwarteleieren laten uitbroeden. Als de kip al enkele dagen op gewone krieleieren heeft gebroed, kun je de eieren weghalen en vervangen door 7-9 kwarteleitjes. Beter is niet meer, want dan is de kans groot dat de eieren kapot getrapt worden en de overige eieren bevuild raken. Na 15-17 dagen, als de kuikens zijn uitgekomen zal de (pleeg) moeder de kuikentjes onder haar hoede nemen. Men hoeft dan niet extra bij te verwarmen. De kuikentjes pikken al van af de eerste dag. Als voer kan men gewoon kuikenmeel geven. De kwarteleieren onder een grote broedse kip leggen is niet aan te bevelen, de hen zal de eieren kapot trappen, en dan het nest bevuilen met het eierstruif.
* * * * *
Kunnen kwartels en (kriel)kippen en konijntjes bij elkaar gehouden worden?
Kwartels kunnen wel bij krielkippen gehouden worden. Veelal zullen de eerste bewoners naar de kleinere kwartels pikken, deze zullen hun territorium verdedigen. Dit moet men even in de gaten houden. Na een beetje gepik zal dit na enkele uren overgaan en zullen ze samen wel verder gaan. Indien men kippenkuikens bij de kwartels zet zal dit geen problemen geven. Konijntjes zal wat moeilijker gaan omdat deze de eitjes die eventueel in het hok komen kapot trappen.
Er zijn ook berichtjes bij mij gekomen van mensen die kwartels bij de (kriel) kippen hebben gedaan, wat aanvankelijk goed ging tot de volgende morgen de kwartels toch dood en kapot gepikt in het hok lagen. Dus daar geef ik geen advies in. 
Er is echter een probleem kwartels gaan niet een trapje op naar een nachthok u zult dus onder in het hok een opening moeten maken zodat de kwartels voor het voer het nachthok in gaan. Als het dan kouder wordt zullen ze wel in het nachthok blijven.
* * * * *
Kunnen broedeieren met de post worden verzonden?
Broedeieren kunnen zonder problemen met de post worden verzonden. 
De broedeieren worden zodanig ingepakt dat er geen breuk optreddt tijdens de verzending. De broedeieren worden in het begin van de week verzonden, zodat ze niet onnodig lang, tijdens het weekend onderweg zijn. Meestal zijn de postpaketten 1-2 dagen onderweg voordat ze worden afgeleverd.
* * * * *
Zijn alle broedeieren bevrucht en hoe kan ik zien of ze bevrucht zijn?
Op broedeieren kan geen garantie worden gegeven of ze bevrucht zijn. Wel wordt door mij maandelijks een aantal broedeieren in de broedmachine gelegd en wordt bijgehouden wat het bevruchtingspercentage is. Of de eieren bevrucht zijn kan je na ca. 8 dagen zien met een schouwlamp. zie voor een demonstratie: www.broedpagina.nl/schouwen.html
* * * * *
Kan men zelf een eenvoudige vlakbroedmachine maken?
Een eenvoudige vlakbroedmachine kan een beetje handige dhz zelf maken, de werkbeschrijving is gratis aan te vragen. Deze wordt dan per email verstuurd welke u dan kunt printen. Voor broedmachine benodigdheden zie "links".
* * * * *
Moet ik broedeieren kopen om een broedhandleiding in mijn bezit te krijgen?
Om een broedhandleiding aan te vragen hoeft u geen broedeieren te kopen. Deze wordt bij de bestelling van broedeieren bijgeslotent. U kunt deze dus ook per e-mail aanvragen.  
Voor de gelamineerde broedhandleiding vragen wij een kleine vergoeding. 
Wordt alleen de gelamineerde broedhandleiding besteld dan komen daar de verzendkosten bij
* * * * *
Zijn de doosjes voor kwarteleieren ook los verkrijgbaar?
Ja u kunt de doosjes in alle gewenste aantallen doosjes bestellen. van enkele tot grote aantallen.Momenteel zijn er lichtgewicht ( 12 gram) transparante doosjes vol op12 eieren leverbaar, op de bovenkant kunt u eventueel een sticker met uw naam plakken. 
* * * * *
Als ik meerdere soorten uitgeblazen eieren bestel, hoe kan ik ze dan herkennen?
Als u meerdere soorten uitgeblazen eieren besteld, worden de eieren met potlood genummerd. De nummers komen overeen met de nummers en de tekst welke apart vermeld wordt. Het potlood nummer kunt u eenvoudig verwijderen met een vochtige doekje met wat schuurmiddel.
* * * * *
Kan men zelf een schouwlamp maken?
Een schouwlampje kan men eenvoudig zelf maken. Neem een stukje karton 9 x 9 cm, snijd het in het afgebeelde model. Maak in het midden een gaatje van Ø 10 mm. Vouw a - b b - c c - d d - a naar boven en plak deze rondom vast met donker plakband. Doe in het kokertje een (zak) lampje en plaats het broedei met de stompe kant op het gaatje midden op de koker. In een donkere ruimte kan men dan zien of het ei bevrucht is.

* * * * *