Producten

Speciaal

Ringen, Voer, Algemeen


VOETRINGEN

Om de herkomst en of de leeftijd van de kwartels of vogels te zien, moeten deze geringd zijn.
Als je lid bent van een vogelvereniging kun je in de regel tot midden van het jaar ringen bestellen, welke in het lopende jaar gebruikt moeten worden. Deze ringen hebben elk jaar een andere kleur en zijn voorzien van jaartal, lidnummer, en volgnummer. Alleen indien men de vogels voorzien heeft van een gekleurde gesloten ring kan men aan vogeltentoonstellingen deelnemen.
Men kan ook gesloten aluminium ringen bestellen in Duitsland*, daar kan je b.v. je eigen initialen, jaartal, en volgnummer in laten graveren. Deze ringen zijn een stuk voordeliger, maar met deze geringde vogels kun je niet deelnemen aan door vogelverenigingen georganiseerde tentoonstellingen.
Als de kwartelkuikens 8 - 10 dagen oud zijn kan men ze van een vaste voetring voorzien. Later kan men de ring niet meer over het teengewrichtje krijgen. Voor de eerste keer lijkt het niet ze eenvoudig maar na 1 of 2 ringen gaat het eenvoudiger. Als u het ringetje vooraf even nat maakt gaat het gemakkelijker over het gewrichtje.
* * * * *
neem het kuikentje op de rug in de hand. vervolgens houdt je een pootje vast, neem de 3 voorste teentjes bij elkaar, schuif het ringetje over de teentjes tot aan het gewrichtje. (denk aan de nageltjes) voorzichtig verder schuiven zodat het achterste teentje tegen het pootje komt, schuif het ringetje verder over het pootje totdat het achter teentje weer vrij komt. het ringetje blijft dan zitten. Na enkele dagen is het pootje zo gegroeid dat je het er niet meer vanaf kunt halen.
                          * * * * *                            
soort kwartel
chinese dwergkwartel
harlekijn kwartel
coromandel kwartel
japanse kwartel
virginische boomkwartel
californische kuifkwartel
blauwschubben kwartel
roul roul
ringmaat Ø
3,5 mm
3,5 mm
4 mm
6 mm
6 mm
5,4 mm
5,4 mm
7 mm
* * * * *
adres van de firma in Duitsland waar men vrije (gekleurde) ringen kan bestellen:
Hans Herr GmbH
Kirchenstraße 83
76344 Eggenstein-Leopoldshafen Deutschland
www.vogelringe.de
r.stoecker@vogelringe.de
* * * * *


Kiemzaad: 
Dit is een mengsel van ca 8 zaden. Ik neem een schepje kiemzaad, doe dat in een speciaal bakje en dan gaat er wat warm water op, daarop komt dan weer een leeg bakje. het water loopt langzaam in het bakje eronder. de volgende dag zet ik er een nieuw bakje op met wat zaad, en het water loopt naar onder de iets gekiemde zaden van de vorige dag nemen weer wat water open het groeit dan door de warmte.na 3 dagen gekiemde zaden goed uitspoelen, een beetje vocht eraf laten lopen. en aan de vogels/kwartels voeren. Vooral  wordt dit goed door jonge voliere vogels opgenomen.
* * * * *
Ontwormen:
Aan te bevelen is het om kwartels minimaal 2 x per jaar te ontwormen. Dit omdat de kwartels in de volière lopen en overal van de bodem pikken., dus ook in de mest van de vogels.
Topet Ovo is een uitstekend middel. Dit zijn geperste korrels, welke men gewoon kan verstrekken. U kunt de korrels eventueel wat fijner maken zodat ze ook door de kleinere kwartels worden opgenomen. zakje voldoende voor 10-15 kwartels kan men bestellen zie diversen.
* * * * *