Producten

Speciaal

Literatuur


LITERATUUR: 

Hieronder staan enkele boeken welke in mijn bezit zijn. Over het algemeen zijn er maar weinig boekjes die specifiek over kwartels gaan. Opvallend is dat er in het begin van het boek iets wordt geschreven over bouw en inrichting van volières, het broeden, zowel op natuurlijke wijze als met een broedmachine. Na het algemeen gedeelte worden er diverse soorten kwartels beschreven.


NIEUW
Heilwirkung der Wachteleier
Nieuwe uitgave 2014
afmetingen 17 x 22 cm, 87 pagina's.

gaat over kwarteleieren als medicijn, zelf houden van kwartels en samenstelling van kwarteleieren

Kwartels en Patrijzen
Er was jaren geleden (1984) een boekje te koop van van der Mark. Deze behandelde het broeden en de opfok van diverse soorten kwartels en patrijzen. 
boekje 13 x 19 cm. 90 blz.
niet meer verkrijgbaar, wordt een enkele keer nog aangeboden via internet.
isbn nummer: 90 03-95270-1
* * * * *
Kwartels en Fazanten
Van ongeveer dezelfde tijd 1984 is het boek van A. Rutgers. Het beschrijft de vele soorten fazanten en kwartels. Ook wordt er beperkt ingegaan op broeden, zowel natuurbroed, als broedmachine, en ziektes. Dit boek is voorzien van vele getekende afbeeldingen.
boek 19/28 cm, ca. 190 blz.
niet meer verkrijgbaar
* * * * *
Wachteln-Rebhühner-Steinhühner-Frankoline
Een eenvoudig Duitstalig boekje (2002), ofwel Kwartels-Patrijzen-Steenhoenders-Frankoleinen Geschreven door een autoriteit op het gebied van hoenderachtigen in de ruime zin van het woord. Het is voorzien van zwart-wit foto's en net zoveel kleurenfoto's. Beperkt worden de verschillende groepen beschreven.
boekje 15/22 cm-170 blz.
is nog verkrijgbaar.
isbn nummer: 3-88627-504-3
* * * * *
Hühnervögel der Welt
Het mooiste boek, zelfde schrijver (1992) als van het bovenstaande boekje, in het Duits wordt er in grote lijnen snel ingegaan op volière bouw en inrichting. Met veel aandacht worden de meeste soorten hoenderachtige omschreven. Zowel hanen als hennen, nestbouw, kleur van de eieren, broedduur enz. dit boek is voorzien van zeer veel prachtige kleuren foto's. 
boek 22/28 cm met bijna 800 blz. mogelijk niet meer verkrijgbaar.
isbnnummer: 3-89440-440-X
* * * * *
Wachteln
Eveneens een Duitstalig boekje (2003) behandeld zeer kort het broeden en opfok en het houden van de Japanse kwartel maar dan met een duidelijke knipoog naar de Aziatische landen waar zeer veel kwartels voor de consumptie worden gehouden.
boekje 17/24 cm ca. 70 blz. nog verkrijgbaar
isbn nummer: 3-8001-3986-3
* * * * *
Heilwirkung der Wachteleier oud
Een klein boekje (Duitstalig) gaat over de heilzame werking en de voedingswaarde van de kwarteleieren. Hieruit blijkt dat kwarteleieren zeer geschikt zijn voor diabetici, bij huidallergie en vele andere "kwaaltjes".
boekje 16/16 cm 48 blz. niet meer verkrijgbaar. 

Coturnix Quail
Een boekwerk (engels) als afstudeer opdracht (2000) over de commerciële productie van kwartel eieren en kwartel vlees voor de consumptie.
gekregen van SAVIMAT, een producent leverancier voor benodigdheden voor de kwartelbranche betreft zowel fok als slacht materiaal.
isbn nummer: 0-9693591-1-X
* * * * *